با سلام به نظر منم این اختلاف فرهنگی در همه زمینه ها خودرا نمود میکند ومهمتر از همه اینکه اگر مشکلی جزئی برای هرکدام از انها بوجود اید فورا انرا ب فرهنگ و متمایز بودن ان ربط میدهیم.البته درست است .چه در جوامع بزرگ و چه کوچک هر مشکلی در هر زمینه زندگی دلیلش همان فرهنگ است. هرچیزی همون اوایل کار بر اساس علاقه وعشق طرفین است ولی بعدها خیلی چیزها تغییر میکنند که باید با چشمانی باز ب هر جنبه نگریست تا دچار پشی مانی وسرخوردگی نشد
به نظر من فرهنگ یک معیار خیلی مهم در امر ازدواج محسوب میشود اما از نظر هرکس فرهنگ یک معنی دارد ، گاهی بعضی افراد مسائلی مثل اختلاف طبقات را به فرهنگ ربط میدهند یا هر موضوع دیگری . اما به شخصه نظرم این است که تحصیلات ، جایگاه و نحوه ی برخورد اجتماعی و عاملهای بسیاری دیگر که روی فرد تاثیر تمایز رفتاری میگذارد فرهنگ شخص تلقی میشود به نحوی که اگر فردی در برخورد با ما یا مسائل رفتار نامناسبی داشته باشد اصطلاح بی فرهنگ را به او نسبت میدهیم .
فرهنگهای متفاوت باعث برخوردهای متفاوت و در نتیجه اختلاف نظر میشود که این امر عامل اصلی در مشاجره های زوجین میشود . به همین سبب است که هر چه در این امر قبل از ازدواج دقت شود تا فردی را انتخاب کنیم که با ما و خانواده ی ما اختلاف فرهنگی کمتری داشته باشد موجب میشود تا بعد از ازدواج با دغدغه ی کمتری رو به رو شویم ، که این اختلاف فرهنگ در معاشرت و رفت و آمدهای قبل از ازدواج تا حدی مشخص میشود.
سلام
به نظر من اختلاف فرهنگ شاید قبل از ازدواج زیاد به چشم نیاد و از روی علاقه زیاد طرفین اون رو نادیده بگیرن امامطمئنن بعد از ازدواج که زندگی به روال عادی برمی گرده و چشمها خوب باز میشه اون وقته که حتی کمترین سطح اختلاف فرهنگی هم مشکل ساز میشه!
سلام به همگی
تجربه نشون داده اگر دونفر با فرهنگ های متفاوت با هم ازدواج کنند با اینکه کنار هم هستند اما یکی از آنها یا هر دو روز به روز تنها تر میشن و این احساس تنهایی باعث میشه که بهانه گیر بشن و دنبال راهی برای آزار هم بگردن و تبدیل میشن به دوتا غریبه که از باهم بودن احساس آرامش ندارن هیچ،وقتی هم که پیش هم نباشن شادی واقعی رو میتونن تجربه کنن که این یعنی پایان برای هم بودن و باهم بودن...
آقا دختر خوب متاسفانه کم شده
پسر خوب هم کمه
ما که تو زندگی هیچ دوست دختر نداشته بودیم و دنبالش هم نبودیم و دنبال ناموس مردم هم نرفتیم نتونستیم دختر خوب پیدا کنیم
وضع خوبی نیست آقا
مردها وقتي يه كاري رو انجام ميدن مهم نيست زنش راضي
نقل قول:
نقل قول:
مردها وقتي يه كاري رو انجام ميدن مهم نيست زنش راضي
باشه يا نه؟يا نظرش چي بوده؟اما زن وقتي كاري رو مي خواد انجام بده بايد شوهرش هم بدونه و هم راضي باشه.مردا ميگن ما بخاطر زندگيمون داريم اين كارو مي كنيم پس خانومها هم بخاطر زندگي اين كارو مي كنند؟؟
سلام.اختلاف فرهنگی یکی از مهمترین عوامل اختلاف بین زن و شوهره.
حتی ت دو خانواده هم که تو یک شهر زندگی میکنند ممکنه از نظر فرهنگی اختلاف داشته باشن، چه برسه به اینکه پسر و دختر از دو شهر متفاوت باشند. واقعا درد سر سازه. و تحمل شرایط خیلی سخته. دوستایی که گفتن همش حرفه و مهم تفاهمه. درست ! اما ازدواج صرفا بین دو نفر نیست. و دو یا چند خانواده رو به هم متصل میکنه. ممکنه طرف مقابلت تو رو با همون شرایط و فرهنگ بپذیره اما آیا خانوادش هم همین نظر رو دارن؟؟؟؟
واضحه که نه. مثلا یک خانواده فوق العاده مذهبی رو در نظر بگیریم که پسرشون عاشق دختری شده که زیاد در بند مسائل دینی نیستن. خود پسره قبول داره و با دختره تفاهم داره اما آیا خانواده ها هم همین نظر رو دارن.خوب معلومه که نه.حالا هرچقدر هم که دو طرف همو بخوان بازم نیش و کنایه ی دو خانواده واسشون زندگی و آسایش نمیذاره.
یا اینکه یک طرف رسمشونه که مراسم عروسی یه طور برگذار بشه اما طرف دیگه که از شهر دیگه هستن یه جور دیگه مراسم میگیرن و این باعث میشه که از همون اول مشکل به وجود بیاد و هر کدوم از اینا بخواد حرف خودشو به کرسی بشونه.
مثالهای زیاد دیگه ای هم میشه در این مورد زد که در نهایت بهمشکل منتهی میشه . مثل اختلاف از نظر سطح سواد و...
پس اینکه اختلاف فرهنگی مهم نیست و تفاهم دو طرف مهمه همش حرفه.
سلام
به نظر من اختلاف فرهنگ شاید قبل از ازدواج زیاد به چشم نیاد و از روی علاقه زیاد طرفین اون رو نادیده بگیرن امامطمئنن بعد از ازدواج که زندگی به روال عادی برمی گرده و چشمها خوب باز میشه اون وقته که حتی کمترین سطح اختلاف فرهنگی هم مشکل ساز میشه!
vaghti khonevadeha ekhtelafe farhangi daran.motmaen bashid k shoma va hamsaretonam ekhtelaf darid shayad avale ezdevaj malom nashe ama motmaenan badan mifahmid k eeeeeeeee onam yekie mese khonevadash.vaghti berid zire ye saghf vaghti eshgh kamrangshe zendegi adi she farhangha porang mishe onja mifahmi k ei dele ghafel in haamoneeeeeeeeeeeeee :roll: :roll:
سلام
اختلاف فرهنگی خیلی توی زندگی نقش داره حتی میشه گفت این اختلاف باعث جدایی هم میشه خیلی دردناکه وقتی توی خونه ای هستی که طرف مقابلت نمیفهمه که منظورت چیه و برای چی این کارها را براش انجام میدی
مهمترین عاملی كه در ازدواج نقش مؤثری دارد، عامل فرهنگی است.
چه بسیار خانواده هایی كه به علت ناهماهنگی در زمینه های مختلف فرهنگی وضع نابسامانی دارند و یك عمر را ناشاد و ناراحت می گذرانند. عوامل فرهنگی ابعاد مختلفی دارد كه مهمترین آنها عبارت اند از:
1- دین و مذهب؛ تشابه در اعتقاد و یا ...
2- آداب و رسوم ؛ تشابه در مراسم مختلف
3- لباس پوشیدن و آراستن ظاهر؛
4- سنت ها؛
5- اعتقادات و باورها.
الف: دین و مذهب در رابطه با ازدواج
ا
عتقادات دینی و مذهبی درازدواج نقش مهمی دارد. دختر و پسری كه با اعتقادات دینی متفاوت ازدواج می كنند؛ پس از احساسات پرشور جوانی، در زمینه های مختلف اختلاف نظر و احتمالاً ناسازگاری خواهند داشت. از جمله زمینه های مورد بحث موارد زیر را می توان نام برد:
- اختلاف در تربیت فرزندان: زن و شوهری كه دارای دو دین متفاوت هستند، مسلماً در چگونگی تربیت و آموزش فرزندان خود و نیز انجام مراسم دینی با مشكلات و مسائلی مواجه خواهند شد.
- اختلاف در عقاید
:- اختلاف در انجام فرایض و مراسم دینی: عدم هماهنگی در انجام فرایض و مراسم دینی می تواند زمینه ای برای ناسازگاری خانوادگی باشد.
- اختلاف در مسافرت ها و گردش: برای مرد یا زن مسلمان مسافرت های زیارتی و حج مورد توجه است؛ در حالی كه مرد یا زن غیر مسلمان رغبت به چنین برنامه هایی ندارد و یا در مورد حج اجازه انجام اعمال را ندارد.
لباس پوشیدن ( به ویژه حجاب برای زنان)، مسئله طهارت و سایر احكام ، موارد دیگری برای ایجاد ناسازگاری و اختلاف در زندگی زناشویی است.
با توجه به موارد بالا ، ازدواج دختر و پسر از دو دین متفاوت بخصوص اگر ایمان قوی داشته باشند، زندگی زناشویی را به سوی ناراحتی و نا شادی سوق می دهد. فرضاً اگر فردی با انگیزه های خاص به طور صوری تغییری در دین یا مذهب خود بدهد ، چون اعتقادات او در دوران طفولیت ریشه دار شده رفتار او با همسرش هماهنگی كامل نخواهد داشت.
مسئله دیگری كه قابل طرح است، موضوع مذهب و اختلافات مذهبی است. ازدواج یك دختر شیعه مذهب با یك پسر اهل تسنن نیز همان مشكلات اختلافات دینی را در پی خواهد داشت و گاه چون اختلافات در این زمینه با تعصب نیز همراه است، احتمال بروز مشكلات جدی تری را می تواند در پی داشته باشد.
اختلاف در سطح ایمان و اعتقاد دینی
بسیار اتفاق می افتد كه یك زوج مسلمان به علت اختلاف در سطح اعتقاد، زندگی پر آشوب و ناراحتی را می گذرانند. اگر یك دختر مؤمن با یك پسر بی بند و بار ازدواج كند، از نظر لباس پوشیدن، از نظر روزه گرفتن، نماز خواندن و یا معاشرت با دوستان شوهر و خانواده اش ناراحت است. او نمی تواند به اعتقاداتی كه بدان پای بند است، جامه عمل بپوشاند و گاه اتفاق می افتد كه شوهرش او را به انجام اعمال خلاف شرع نظیر عدم رعایت حجاب، دست دادن با مردان نامحرم و شركت در جلسات لهو و لعب و نظایر آن وادار كند و در صورتی كه اطاعت نكند با او ناسازگاری كند و به او بر چسب هایی نظیر مرتجع و عقب افتاده بزند و چه بسا كه زندگی را برای او تلخ سازد. در چنین خانواده هایی با نزاع و جدال در مواردی كه شوهر به دیدن نوارهای مبتذل ویدیویی و یا صرف وقت برای شنیدن نوارهای موسیقی مشغول است ، و زن با آن مخالف می كند ، مواجه می شویم. عكس این حالت نیز صادق است؛ پسر مؤمنی كه با دختر بی بند و بار و به اصطلاح متجدد ازدواج می كند ، از رفتار و اعمال و لباس پوشیدن او رنج می برد و اگر او را به اجبار به رعایت حجاب و سایر مسائل شرعی وادار كند، زندگی ناراحت كننده ای خواهد داشت؛ چه بسا كه خانواده های آنان نیز چنین اختلافی از نظر عقیده و رفتار داشته باشند و بالاخره پس از چند فرزند و سال ها تحمل ناراحتی، مجبور به طلاق و جدایی شوند.
ب: آداب و رسوم در رابطه با ازدواج
در جوامع مختلف ، آداب و رسوم متفاوتی رایج است . گاه عقاید یك جامعه با عقاید جامعه دیگر در تضاد می باشد و این موضوع بخصوص در مسئله زناشویی قابل توجه است.
در فرهنگ غرب اعتقاد به اصل آزادی جنسی آداب و رسومی را موجب شده است كه با عقاید جوامع اسلامی مغایر است و با اعتقادات مسلمانان همخوانی ندارد. از جمله این آداب و رسوم می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- دست دادن زنها و مردها اعم از محرم و نامحرم؛
- معاشرت زنان و مردان نامحرم؛
- تشكیل جلسات لهو و لعب مختلط مرد و زن؛
- جدا شدن فرزندان از خانواده از 18 سالگی و گسیختگی رشته های عاطفی آنان با والدین؛
- اهمیت ندادن به صله رحم؛
- عدم همیاری؛
- قطع ارتباط های خانوادگی.
با توجه به آداب و رسوم رایج در ممالك غربی و تضاد آن با سنن و آداب اجتماعی در ممالك اسلامی می توان نتیجه گرفت كه ازدواج های پسر و دختر ممالك غربی صرفنظر از سایر عوامل فرهنگی تنها از دید آداب و رسوم رایج، عواقب خوشایندی نخواهد داشت.
آداب اجتماعی رایج در یك جامعه نیز در طبقات اجتماعی و ساكنان قسمتهای مختلف یك كشور متفاوت است و گاه در پیوندهای زناشویی مشكلاتی را ایجاد می نماید. آداب و رسوم ده با شهر ، و آداب و رسوم اصناف و طبقات مختلف اجتماع با یكدیگر فرق دارد. لذا ضرورت دارد، در زناشویی همه این موارد مورد توجه قرار گیرد. خانواده های سنتی اجازه نمی دهند كه فرزند در حضور آنان آزادانه عمل كند. داماد یا عروس خانواده، چنانچه در حضور مادر شوهر یا پدرشوهر و یا پدر زن و مادر زن پای خود را دراز كند و یا احیاناً نسنجیده سخن گوید ، ناراحت می شوند و گاه این گونه رفتار به اختلاف و گله گذاری منجر می شود.
خانواده هایی كه به اصطلاح متجدد هستند و از فرهنگ غرب تقلید می كنند با خانواده های سنتی نمی جوشند. طبقات كارگر و مستضعف از آداب و رسوم خاص خود پیروی می كنند. در این گونه طبقات آداب و رسوم غربی محلی ندارد. چهار زانو نشستن و استفاده از كلمات خاص در سخن گفتن و احیاناً دراز كشیدن و لم دادن در مجالس از آداب رایج است كه به هیچ وجه این گونه رفتارها برای خانواده های فرنگی مآب قابل تحمل نیست و در نتیجه ازدواج هایی كه در چنین خانواده هایی با آداب و رسوم متفاوت صورت می گیرد، برای زوجین و خانواده های آنان خوشایند نیست و گاه به صورت مشكل حادی خودنمایی می كند كه حلاوت زندگی را از زن و شوهر می گیرد و خانواده های وابسته را نیز ناراحت می كند و به عكس العمل های ناخوشایند وا می دارد.
مواردبعدي در وقت مناسب بيان مي گردد
تمام زمانها بر حسب GMT + 3.5 Hours میباشند رفتن به صفحه : قبلی1, 2, 3, 4, 5, 6بعدی
صفحه 4 از 6
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید شما نمی توانید در این بخش رای دهید
بخش مشاوره زیر نظر آقا قاسمی کبریا به پاسخ سوالات شما میپردازد.
مطالبي كه دكتر قاسمي كبريا مي فرمايند با نام ايشان (kebria) منتشر مي شود و بقيه مطالب ارسال شده فقط
به عنوان همكاري در يك موضوع توسط كاربران ديگر ارسال شده و هيچ مسئوليتي متوجه موسسه قلم صنع نيست. قوانين مهم