تاریخ: شنبه 29 مرداد 1390 - 21:33 عنوان: چرا اینقدر در حق ما زنها اجحاف میشه؟لطفا با رعایت انصاف پا
من هفته ی گذشته از زندگیم که چه طور با فریب شروع شد و من چه جوری قربانی نجابت و خوش باوریم شدم براتون شکوه کردم و از احساس بدی که تو این همه سال رنجم داده سخن به میون اوردم ولی متاسفانه هیچکس کوچکترین اعتنایی به حس و روحیه ی من نکرد وهمه تا تونستن توبیخم کردن که چرا اصلا من به طلاق فکر میکنم من یه مادرم و هیچ دلیل محکمی برای جدا شدن ندارم و...واقعا زنها انقدر تو ایران بدبختن که هیچکس اونارو در اولین نگاه به عنوان یه زن که میتونه احساس داشته باشه میتونه حقوقی داشته باشه ومیتونه حق رضایت و انتخاب داشته باشه قبول ندارن اگه اقایون بی هیچ دلیلی عشقشون بکشه که چند تا معشوقه ی دیگه هم اختیار کنن هم فرهنگمون وهم ائینمون بهش همهجور مجوزی رو صادر میکنه ولی من چون یه زنم این حق رو ندارم که بعد از 22 سال قورت دادن حالا بخوام به این احساس فریب خوردگیم واین زندگی پر از کمبود و نبو د تغییری بدم چون تو فرهنگ ما زن اول همسره بعد مادره و هیچ وقت حق نداره برای خوشحالی خودش حتی فکر کنه چه برسه به تصمیم! واقعا برای خودم و امثال خودم که قربانی این بی عدالتی ها هستیم و حق شاد زیستن نداریم متاسفم :( :(
با سلام
49deniz, عزيز همه انسان ها حق شاد زيستن را دارند اما همه انسان ها علاوه بر شاد زيستن موظف به قبول مسئوليت ها و تكاليف نيز هستند.
شما 22 سال زندگي كرده ايد. كاري به ماوقع قضيه ندارم. اما آياواقعا آنچه شما الان شادي مي پنداريد واقعا شادي است يا پيروي از خواهش هاي نفساني كودكانه؟!
اگر در طول اين 22 سال به شما ظلمي شده است ان شاء الله ماجور باشيد كه تحمل بد خلقي شوهر موجب غفران الهي است.
در مورد بي عدالتي نيز واقعا بنده هنوز در اين كلمه عدالت مانده ام! چرا همه عدالت را با تساوي يكسان فرض مي كنند! عدالت يعني هر چيز در جاي خود. يعني شادي به جاي خود و مسئوليت و تكليف به جاي خود و .... _________________ غلام همت آنم كه زير چرخ كبود
ز هر چه رنگ تعلق پذيرد آزاد است
سلام 49deniz,
یه چیزایی گوشه ی ذهنم از اون حرفا یادمه... اینکه وضعیت مالی همسرتون خوب نبود و شما رو به هیچ کدوم از چیزایی که میخواستین و قولشو هم داده بود نرسوند... درسته؟
شما اونجا گفتین آیا حق ندارم از این مرد جدا بشم و برم با یه آدم پول دار ازدواج کنم... ما همه همه گی گفتیم نه... هنوزم میگم نه... مشکلات شما سر جاشه و راه حل های ما هم همین طور... ولی اینکه شما 22 سال زندگی و دو تا بچه ی بزرگ (پسرتون 21 سالش بود دخترتون رو یادم نیست.. 16 سالش بود؟) رو بخاطر پول رها کنید اصلا منطقی نیست
نشد نداره ها... اگه خیلی اصرار دارین باشه... ولی بدونین اگه صبر کنین و از خدا بخوایین بهترشو بهتون میده... یا اینجا یا اون دنیا... بالاخره اون دنیایی هم هست دیگه... حالا شوهر شما نتونسته... مصلما اگه داشت کم نمیذاشت... تلاششو کرده و نشده... شمایید که دارید با فکر به آرزو های دست نیافتنی زندگی رو به خودتون تلخ میکنین
gandom7777, عزيز: و هيچ زني نمي تواند حتي لحظه اي مردي را درك كند و هيچ كس نمي تواند حتي لحظه اي كس ديگري را فارغ از جنسيت طرف مقابل، به صورت كامل درك كند و اصولا درك كامل طرف مقابل ناممكن است.
اين يك اصل است كه پي بردن به حالت و درك طرف مقابل چه انسان باشد چه حيوان و يا مخلوقي ديگر ناممكن است.
تنها مي توان بر اساس مشاهدات و قوانين و اخلاقيات براي كسي مشاوره داد و خود فرد است كه بايد تصميم گيرنده باشد. _________________ غلام همت آنم كه زير چرخ كبود
بله
هرکس با عینکهای خودش به دنیا نگاه میکنه و هیچ کس جای کس دیگری نیست ..
اما مسائلی هست که درکش برای هم جنس راحت ترهست
مسائلی که مربوط به احساسات زنانه و یا احساسات مردانه ست
من راجب این خانوم و مشکلشون اطلاع دقیقی ندارم و مشاوره هم ندادم
فقط عنوانی که ایشون نوشتند رو فقط گاهی زنان و جامعه زنان درک میکنند!
حتی اگر این احجاف فقط احساسی بیش نباشد!!
در مورد فرضیه تساوی و نه تشابه که نوشتید ، این فلسفه در عصر حاضر تقریبامنسوخ اعلام میشود
این بحثیه که تمام اقشار دانشگاه رو سالهاست بخودش مشغول کرده و عدالت لا اقل تا به امروز این شناخته نشده
لا اقل از طرف زنان
معذرت میخوام که مجالی برای باز کردن بیشتر این بحث نیست و جایش هم اینجا نیست
با سلام
gandom7777, عزيز چه چيزي منسوخ شده است.
عدالت قطعا با تساوي يكسان نيست. عدالت يعني هر چيز در جاي خود و اين امر نياز به يك معيار دارد و آن قانون است. پس اگر هر كس مطابق قانون عملي را انجام دهد قطعا عادل است.
اما مهم آن است كه قانون را چه كسي وضع مي كند. خود فرد، يا مردم يا خدا يا عده اي از علما.
به هر صورتي كه قانون وضع شود، وقتي زن و مرد از نظر جنسي، جسمي، رفتار با هم متفاوتند چگونه توقع تساوي حقوق را داريد؟! و اصول آيا اين تساوي ظلم نيست؟ _________________ غلام همت آنم كه زير چرخ كبود
از اظهار نظر هاتون ممنون ولی دوست عزیز azad_raha
که خیلی دلم میخواست مثل اسمتون به معنای واقعی ازادی و رهایی رو حس میکردم باید بگم که متاسفانه وجود نقص در قانون ماست که باعث شده خیلی از خانومها مثل من دادشون در بیاد کی گفته که هر چی قانونمون وضع کرده حتما درسته این قانون رو یه عده با در نظر گرفتن منافع شخصی شون البته نه تمامش ولی انصافا خیلی هاش به ضرر خانومها وضع شده به عنوان مثال اگر زنی بنا به دلایل زیادی مجبور به متارکه بشه کجای قانون ما از این زن بدبخت حمایت میکنه؟کدوم تبصره و قانونی برای زنی که به خاطر مخالفت همسرش از تحصیل در دانشگاه دست برداشته و به شغل بی جیره مواجب خانه داری عمرشو گذاشته حق وحقوقی قائل میشه ؟مثلا برای اینکه این خانم بعد این همه سال بخواد بره سره یه کاری میتونه سر چه کاری بره ؟شما بگید نه تونسته تو این سالها تحصیل کنه ..نه سابقه کاری ..نه بیمه ای..نه پس اندازی.. به سر این زن چی میاد هیچ فکر کردید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
با سلام
49deniz, عزيز شما جمله اي فرموديد كه نشانگر اصل شبهه اي است كه براي شما ايجاد شده است: "هر چی قانونمون وضع کرده حتما درسته"!!!
بنده هيچ وقت نگته ام كه هر چه قانون وضع كند قطعا حق و درست است. ممكن است حقيقت با قانون فاصله زيادي داشته باشد اما عمل به قانون قطعا عدالت است و هيچ تعريف ديگري نمي توان از عدالت داشت. اما ممكن است عدالتي بر اساس كفر و الحاد باشد يا بر اساس حق و حقيقت.
و اما اينكه حقيقت در كجاست؟ كه سوال بسيار مهمي است براي يك مسلمان همانطور كه حقيقت محض خداست تمايم قوانين هم كه خداوند امر فرموده است قطعا حقيقت است. البته اين ديدگاه درون ديني است و در ديدگاه برون ديني عين با قبول نداشتن دين اسلام به عنوان دين خدايي و هدايت بشر، يافتن حقيقت به هيچ وجه مقدور نيست و دست آخر در بهترين حالت به راي همه رجوع مي كنند يعني دموكراسي كه باز هم معلوم نيست كه حقيقت آن باشد! مثل اينكه اگر همه مردم دنيا بگويند نظريه نسبيت باطل است آيا نظريه نسبيت باطل مي شود؟ قطعا خير. چونحقيقت با راي دموكراسي ممكن است فاصله زيادي داشته باشد كه بستگي به علم راي دهندگان دارد.
در هر صورت و به صورت اجمالي قوانيني كه خداوند نازل كرده است اگر درست و مستدل استنباط شوند، براي يك مسلمان قطعا حق هستند و درست هستند و اين موردي كه شما فرموديد كه مي فرماييد آيا واقعا حق است يا خير! اسلام قوانيني بيان كرده است از جمله:
1- كار كردن زن در خانه از شست و شو و آشپزي و رفت و روب و نگهداري كودك و حتي شيردادن به كودك همه و همه داراي اجرت است. و اين حق زن است كه در قبال همه اينكارها از مرد اجرت بخواهد و يكي از دلايلي كه در روزهاي مختلف براي زن هديه بايد خريد، تاكيد مي كنم "بايد" خريد، همين حق زن است كه بايد به او داد.
2- بحث تحصيل و دانشگاه را هر كس كه واقعا تمايل دارد ابتدا با خواستگارش مطرح كند و در صورت جواب مثبت به او "بله" بگويد. هيچ كس نمي تواند ما را مجبور به كاري علي الخصوص ازدواج كند. حتي اگر بعدا شوهر نيز آن را "دبه" كرد با روش هاي زيادي مي توان او را به راه آورد!
3- بنده كه شخصا با سر كار رفتن زن مخالفم كه دلايل متعددي دارد:
الف- چرا بايد بچه هاي ما با داشتن پدر و مادر مانند يتيمان در يتيم خانه هاي نوين (مهدهاي كودك) بزرگ شوند!!!!
ب- زن ذاتا براي كار خارج از منزل ساخته نشده است. اين همه تاكيد اسلام بر عدم اختلاط زن و مرد براي همين است: كار زن در منزل و كار مرد در خارج از منزل. اين سيره ائمه ما بوده است.
4- به سر زن قرار است چه بيايد؟ اگر واقعا محق بوده است كه مهريه اش را مي گيرد. و اگر محق نبوده است قطعا در اشتباه است و تاولان اشتباهش را مي دهد. چرا يكطرفه به قاضي مي رويد. فكر مي كنيد مردي كه طلاق مي گيرد چه بلايي سرش مي آيد؟؟؟ _________________ غلام همت آنم كه زير چرخ كبود
بله من منظورم مثلا این هست که قانون دیه چرا باید نصف باشه
اگر زنی نان آور خونه باشه چی
تفاوتهای جسمی و بدنی و فیزیکی که فرمودید کاملا درست و بدیهی و من کاملا قبول دارم
اما بحث ما بر سر قوانینی هست که یک زن را از حقوقش که ورای جنسیتش هست ، حقوق انسانیش، منع میکنه
این رو من ، شما ، همه و همه .... میدونن و حتی اگه به ظاهر ردش کنیم وقتی فکر کنیم خواهیم دید که تو ایران و خیلی کشورای دیگه... اصلا از ابتدای تاریخ ... حق هایی از زن گرفته شده
این بحث هم دینی و هم فلسفی و هم اجتماعی هست
اینجا مکان عمومیه که فکر نمیکنم بخاطر جبهه گیری بسیاری از افراد بشه بازش کرد
سلام gandom7777,
اول اینو بگم که در موارد خاص قاضی اگه تشخیص بده لازمه، دیه ی زن رو هم اندازه مرد تعیین میکنه
از ایناش که بگذریم حاج آقا قرائتی یه حرف خیلی جالب و قشنگ زد و چیزی که شاید هیچ کسی این جوری تا حالا به موضوع دیه نگاه نکرده باشه... دیه ی زن نصفه مرده قبول... ولی دیه ی زن رو به کی میدن؟... به مرد... دیه ی مرد رو به کی میدن؟... به زنش... پس اینکه دیه ی مرد دو برابر باشه به نفع خانوماست نه ضررشون
تازه ارث هم همینه... ارثیه ی زن مال خودشه و مرد هیچ حقی نداره... ولی مرد باید هزینه های زندگی رو تامین کنه و این جوری باز باید اون ارثیه رو خرج خونواده اش کنه... اگه نصف نصف هم حساب کنیم باز سهم زن اینجا دو برابر مرده
ولی یه جمله رو azad_raha درست و دقیق گفت... آیا تساوی یعنی عدالت؟... بالاخره یه فرق هایی بین زن و مرد هست... با توجه به این چیزا باید حقوق افراد رو تعریف کرد... ولی وقتی خانومام بخوان عین مردا توی جامعه فعالیت کنن و دقیقا همون فعالیت ها.. از راننده اتوبوس گرفته تا فروشنده... خوب یک سری چیزا بهم میخوره و از نو باید در موردش قانون نوشت که حقوق اونام پایمال نشه
با سلام
gandom7777, عزيز اتفاقا چون اين مكان عمومي است اگر افراد تابع منطق باشند و علمي و مستند بحث كنند بسيار هم خوب مي شود بسياري از اين شبهات را رفع كرد.
اينكه شما فرموديد چرا ديه زن نصف مرد است چند نكته لازم است:
1- شما فرموديد حق هايي از زنان گرفته شده. بنده عرض كردم چه كسي اساسا مي گويد ديه زن بايد مساوي ديه مرد باشد كه چنين حقي از زن گرفته شده باشد؟ گفتيم عدالت تساوي نيست. پس چرا بايد ديه زن ومرد مساوي باشد؟
2- وقتي ما مسلمانيم "حق" را اسلام تعيين مي كند نه ما! در نتيجه اگر اسلام گفته ديه زن نصف مرد است پس حق همين است و اتفاقا دادن ديه كامل ناحقي است. و اگر اسلام گفته ديه زن و مرد يكي است پس حق همين است. مهم آن است كه بايد مسلمان محور حق را "اسلام" بداند نه چيز ديگري.
3- چرا اينقدر مادي و مالي به قضيه نگاه مي كنيد! يعني ارزش زن به ديه او است؟! واقعا چنين ديدگاه مالي كه ارزش زن يا مرد را به اندازه ديه او مي داند واقعا صحيح است؟ اين ديدگاه ريشه مادي گرايي غربي دارد كه به خورد ما داده اند. حتي در شرق نيز كه بت پرست هستند چنين ديدگاهي كه ارزش زن را به اندازه ديه او بدانند به هيچ وجه مورد قبول نيست.
از اين منظر چون ديه زن نصف مرد است پس ارزش او نيز نصف مرد است!!! واقعا بايد به حال چنين ديدگاهي تاسف خورد كه مقياسش فقط پول است آن هم از نوع ديه!
gandom7777, عزيز تمام بحث بنده اين است:
اي مسلمان محور حقيقت و حق اسلام است نه خواست ما يا تفكرات غربي و شرقي! _________________ غلام همت آنم كه زير چرخ كبود
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید شما نمی توانید در این بخش رای دهید
بخش مشاوره زیر نظر آقا قاسمی کبریا به پاسخ سوالات شما میپردازد.
مطالبي كه دكتر قاسمي كبريا مي فرمايند با نام ايشان (kebria) منتشر مي شود و بقيه مطالب ارسال شده فقط
به عنوان همكاري در يك موضوع توسط كاربران ديگر ارسال شده و هيچ مسئوليتي متوجه موسسه قلم صنع نيست. قوانين مهم